AdriaanBoonen2Adriaan "Joan" Boonen

* 19 maart 1921

+ 12 augustus 2010

Speciale dank aan Mevr Tina Hendrikx-Boonen, zuster van Adriaan Boonen

In 2005 mocht onze werkgroep voor oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel een handgeschreven tekst ontvangen van Hamontenaar Adriaan Boonen, politiek gevangene en weggevoerde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Adriaan Boonen overleed op 12 augustus 2010 in de ouderdom van 89 jaar.

Als gewestvoorzitter van de oorlogsinvaliden, afdeling Neerpelt was hij elk jaar aanwezig op de jaarlijkse oorlogsherdenkingen in Hamont-Achel: in juni de twee plechtigheden aan de kapel op de Witteberg en de Haart, in september de aankomst van de Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert aan het stadhuis en de 11-Novemberviering.

Adriaan heeft het altijd als een zware last met zich meegedragen dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt als werkweigeraar. Meermaals heeft hij deze oorlogservaring aan ons verteld. Vooral het feit dat dorpsgenoten - in die moeilijke tijden - je zo maar overdroegen aan de Duitse bezetter, was voor deze zachtmoedige man moeilijk om dragen.

Hierbij zijn verhaal

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina1

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina2

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina3