vzw Grevenbroekmuseum

AdriaanBoonen2Adriaan "Joan" Boonen

* 19 maart 1921

+ 12 augustus 2010

 

 

Speciale dank aan Mevr Tina Hendrikx-Boonen, zuster van Adriaan Boonen

 

In 2005 mocht onze werkgroep voor oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel een handgeschreven tekst ontvangen van Hamontenaar Adriaan Boonen, politiek gevangene en weggevoerde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Adriaan Boonen overleed op 12 augustus 2010 in de ouderdom van 89 jaar.

Als gewestvoorzitter van de oorlogsinvaliden, afdeling Neerpelt was hij elk jaar aanwezig op de jaarlijkse oorlogsherdenkingen in Hamont-Achel: in juni de twee plechtigheden aan de kapel op de Witteberg en de Haart, in september de aankomst van de Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert aan het stadhuis en de 11-Novemberviering.

 

Adriaan heeft het altijd als een zware last met zich meegedragen dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt als werkweigeraar. Meermaals heeft hij deze oorlogservaring aan ons verteld. Vooral het feit dat dorpsgenoten - in die moeilijke tijden - je zo maar overdroegen aan de Duitse bezetter, was voor deze zachtmoedige man moeilijk om dragen.

Hierbij zijn verhaal

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina1

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina2

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina3

AdriaanBoonenoorlogsverhaalpagina4

 

 Beeldverslag ©TV Limburg 11 november 2009

Klik met rechtermustoets voor het menu

AdriaanBoonen1

Inventaris

Copyright © Grevenbroekmuseum vzw 3930 Hamont-Achel.

Alle teksten op onze website vallen onder de auteurswet, zodat het copyright berust bij de vzw Grevenbroekmuseum/heemkundekring Achel.

Niets van deze website mag worden overgenomen, gebruikt of gereproduceerd worden, zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van het vzw Grevenbroekmuseum bestuur..

Foto's of afbeeldingen op deze website blijven eigendom van de maker of eigenaar. vzw Grevenbroekmuseum heeft het volledige gebruiksrecht van alle afbeeldingen en foto’s. Dit recht vervalt niet bij verhandeling door de oorspronkelijke maker of eigenaar van de foto.

Privacy Verklaring